Derfor er yoga godt for dig

Yoga stammer fra Indien, og man lærer at styre sit åndedræt og lære at lave forskellige kropstillinger. Mange befinder yoga med sjove kropstillinger, men yoga er meget mere end sjove kropstillinger. Der findes flere forskellige former for yoga. Et af dem er Iyengar yoga. Måske er Iyengar yoga noget for dig?

Iyengar yoga er godt for det indre og ydre

Iyengar yoga handler om at lave kropstillingerne præcis. Jo mere præcis, at man laver dem, jo længere kan man holde stillingen, og dermed får man mere ud af det. Man får nogle redskaber, som man skal bruge, og via de redskaber, så kan man lære stillingerne korrekt, og ved at gøre dem præcis, så får man mere ud af det. Man laver øvelserne gradvist, så man øger dem i sværhedsgrad. Derfor kan nybegyndere være med, da man starter med lette øvelser. Via de redskaber man får, så lærer man at lave øvelserne præcist. Derfor behøver man ikke at have gået til yoga før, hvis man vil begynde til Iyengar yoga. Yoga er både godt og sundt for en. Det er sundt for ens fysik, men det er også sundt for ens psyke. Mange får det bedre med sig selv, når de går til yoga.

Få kontakt med underbevidstheden

Ved at gøre brug af yoga, så kan man få bedre kontakt med ens underbevidsthed. Fra Freuds personlighedsmodel kender man til underbevidstheden, og kendskabet til Freud er meget brugbart i flere forskellige situationer. Yoga består ikke kun af øvelser og smidighed. Det er noget underbevidst i det, da man opnår bedre kontakt med ens psyke. Når man udøver yoga, så kan man komme i kontakt med ens følelser og få en indre ro. Når man udøver Iyengar yoga, så koncentrer man sig så meget om at udføre øvelserne præcis, så man når ikke at tænke. Man opnår dermed en indre ro.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *