Forebyggelse mod smerter i ryggen fremfor efterbehandling

kontorstol baekkenbund

Prøv at forebygge mod smerter i ryggen hellere end at behandle

Problemer med din ryg – Smerter eller stiv i ryggen! I denne artikel får du råd og tips til hvordan du nogle gange ville kunne afværge ondt i ryggen. Denne tekst er ikke en læge-videnskabelig artikel, men snarere husråd og udtryk for almindelig sund fornuft. Så brug artiklen på den måde!

Tips og tricks mod rygsmerter

Følgende kan nogle gange hjælpe ved smerter:

  1. Brug din krop aktivt i din fritid
  2. Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for personer med stillesiddende jobs ved kontorpladser så kan hæve sænkeborde være en rigtig stor hjælp til at bevæge sig mere (læs mere om hæve sænkebord her hos haeve-saenkebord.dk)
  3. Styrk dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos Sundhed.dk
  4. Træn dine mavemuskler – det kan også forebygge mod hård mave
  5. Træn din bækkenbund – Det kan du blandt andet gøre med her
  6. Løft rigtigt – Det kan du læse meget mere information om her hos HK
  7. Lav muskelpumpeøvelser – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her: venepumpeoevelser.dk)
  8. Bevæg dig mens du sidder ned læs mere her hos DR og ergonomisk kontorstol – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem du kan finde på her på guiden til billige kontorstole

Brug en stiv ryg til at undgå rygsmerter

Hvis du mærker en stiv ryg så skal du være opmærksom på kommende rygsmerter. Det er et meget kraftigt tegn, hvis du begynder at få stiv ryg. Hvis du håndterer situationen ordentligt og udfører øvelserne ovenfor. På den måde vil du kunne forebygge dig ud af rygsmerter!
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Husk altid at spørge en gang for meget snarere end en gang for lidt! De har en uddannelse i at hjælpemed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Prøv eventuelt at tage et kig på følgende kilder:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *