Brug familieopstilling til at styrke båndet i familien

familieopstilling

Alle familier er forskellige. Nogle familier er store, nogle familier er små. Ens for dem alle er, at de indeholder mennesker, der er forskellige. Og når man samler forskellige individer under samme tag, vil der opstå udfordringer fra tid til anden. Familieopstilling er en god teknik til at komme disse udfordringer til livs.

Sådan fungerer familieopstilling

Sådan noget med familieopstilling kan måske virke kompliceret. Men det er det bestemt ikke. I alt sin enkelthed handler det om at stille sin familie op og derefter se hele familiens dynamik fra et andet perspektiv. På den måde får man måske øje på nye ting. Med andre briller på, er der også mulighed for at finde nye løsninger. Mange familier kan helt sikkert skrive under på, at man efter et stykke tid, kan være kørt en smule tør i tingene.

Man kan arbejde med familieopstilling på en række forskellige måder. En af dem foregår ved, at hver enkelt person får lov til at være inde ved konsultationen. Personen stiller så deres familie op med anonyme repræsentanter for at gengive deres syn på familieforholdet. Se en video om familieopstilling her.

De centrale emner

Ved en konsultation vil der være en facilitator tilstede. Denne facilitator styrer samtalen. Derudover vil han eller hun sætte fokus ved på en række emner for at skabe et grundlag for familieopstillingen. Facilitatoren vil stille spørgsmål til, hvad der er svært i livet, og hvorfor det forholder sig sådan. Han eller hun vil spørge ind til, hvad hvert familiemedlem ønsker der skal ændres.

Til sidst vil der blive spurgt ind til, hvilken historie familien har. Hvad er der sket tidligere? Hvilke forhold og komplikationer har der været? Disse spørgsmål vil i sidste ende hjælpe med at løse eventuelle nuværende udfordringer i familien. Det er spørgsmål, der er helt essentielle for at lave en succesfuld familieopstilling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *